Musik till babyshower

Att ordna en fest för en blivande mamma är en trend som är här för att stanna. Dessa fester kallas babyshowers och handlar helt enkelt om att vänner och familj samlas för att ge stöd och uppmuntran till mamman när hon befinner sig i slutet av sin graviditet. Festerna kan se olika ut, men de flesta inkluderar god mat och små presenter till den blivande mamman.

Oftast är det vännerna som planerar det hela. Om du är i planeringsstadiet för just en sådan fest har du mycket att tänka på. För att ordna en riktigt minnesvärd babyshower behövs fina dekorationer, roliga aktiviteter – och inte minst en riktigt bra spellista. Musiken sätter tonen för hela eventet.

Skapa spellistan

Vad ska du då välja för musik? Viktigt är förstås att det är något som mamman uppskattar. Låtar som The Supremes ”Baby love” eller Mariah Careys ”Always be my baby” kan vara roliga att ha på spellistan, men om den blivande mamman avskyr dem räcker det kanske med en eller två låtar med baby-tema som ett skämtsamt inslag.

Livemusik

Ett tips kan också vara att anlita musiker för att spela live. Det behöver inte vara proffs, utan det räcker om någon i kompisgänget är riktigt duktig på att [spela gitarr:https://ages.nu/gitarr/ ] och kan leda er alla i allsång.

Musiklekar

När du planerar aktiviteter kan du också planera in musiklekar. Det finns många roliga sådana, exempelvis att gissa låtar, hela havet stormar eller musiklek med association. I den senare delas festdeltagarna in i lag, det läggs saker på ett bord och varje sak är associerad till en viss låt. När låten spelas tävlar laget om att plocka rätt sak från bordet.

marinate