Bruno Mars

Bruno Mars egentliga namn är Peter Gene Hernandez och han är en amerikansk sångare, musikproducent och låtskrivare. Han växte upp i en musikalisk familj där pappan spelade i ett band och samtliga familjemedlemmar kunde spela olika instrument. Han påbörjade sin karriär som musikproducent och skrev bland annat hitlåten “Right Round” som framfördes av Flo Rida.

Sångare

Han har under sin karriär inte sjungit på jättemånga låtar trots att nästan alla han har gjort har blivit väldigt populära. “Just the way you are” som han släppte 2010 blev en enorm succé och hamnade på första plats på flera listor runt om i världen. Några övriga låtar som han har sjungit som är värda att nämna är:>

  • Grenade (2010)
  • The Lazy Song (2011)
  • Marry You (2011)
  • Locked Out of Heaven (2012)

Prisbelönt

På 2018 års Grammygala vann Bruno Mars två priser, bästa album och bästa låt och som om inte det var imponerande nog har han samlat på sig en mängd nomineringar och vinster på olika galor och events. Totalt har han blivit nominerad hela 279 gånger och av dessa har han vunnit otroliga 129 gånger.

Omskriven

Att en person med så mycket framgång blivit omskriven av många tidningar, bland annat Expressen, gör nog ingen förvånad och efter vad det ser ut som kommer framgångarna bara att fortsätta.

marinate